Ančevskis un Jarāns vēlreiz būs tēti

Dodies uz jautro izrādi Tētis — islandiešu autora B. H. Torsona humora pilns pētījums par vīrieša būtību, ko veido slavenās izrādes Alu cilvēks Latvijas iestudējuma radošā komanda — režisors Juris Rijnieks un populārie „alu cilvēki”  — aktieri Ainārs Ančevskis un Jānis Jarāns, kas arī paši dzīvē ir tēti. Izrādes notiek kinoteātrī Rīga.
 

Humora pilnajā izrādē Tētis spēlē vai nu Jānis Jarāns vai Ainārs Ančevskis. Izrādes reklāmfoto

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Humora pilnajā izrādē Tētis spēlē vai nu Jānis Jarāns vai Ainārs Ančevskis. Izrādes reklāmfoto

Izrāde Tētis turpina iepazīstināt Latvijas skatītājus ar pasaulē šobrīd populāro Stand-up žanru, kas ir viena aktiera uzstāšanās ar mērķi izklaidēt publiku. Līdzīgi kā izrādē Alu cilvēks arī izrāde Tētis asprātīgā un sirsnīgā veidā stāsta par vīrieša būtību, filozofiju, attiecībām un jūtām dzīves posmā, kad viņš gatavojas un kļūst par tēvu.
Aktieri uz skatuves izdzīvos visu sajūtu, pārdomu un pārdzīvojumu spektru, sākot no laimīgas laulības dzīves, bērna ieņemšanas, dzemdībām un beidzot ar bērna kā pilntiesīga ģimenes locekļa apzināšanos. Izrāde atraktīvi, komiski un saprotami ļaus skatītājam iejusties lugas varoņa ādā, smieties līdz asarām un pārdomāt cilvēka dzīvē svarīgāko posmu — bērna ienākšanu pasaulē.
   
Lugas autors
Lugas autors Bjarni Haukurs Torsons (Bjarni Haukur Thorsson), kurš ir solījis ierasties uz Rīgas pirmizrādi, ir Islandes rakstnieks, režisors un aktieris. Lugas Tētis autortiesības jau pārdotas 18 pasaules valstīs, šī gada februārī tā piedzīvos pirmizrādi arī Ņujorkā.
 
Par izrādi
Izrādes iecere ir atsvaidzināt zināšanas par vīrieša lomas būtību mūsdienu sabiedrībā. Tēva loma daudziem šodien šķiet gan baisa, gan komiska. Liekas, ka tu piedzīvosi pusmūža krīzi katru reizi, kad kopā ar savu dēlu apmeklēsi rotaļlietu veikalu...
Šis pārmaiņu process, runājot izrādes varoņa vārdiem, sākas apmēram tā: „Pirms mēs ar sievu kļuvām par vecākiem, mēs dzīvojām bez raizēm. Mums bija klusie brīži. Cienīgie brīži. Mēs gājām uz kino. Uz teātri. Lasījām grāmatas. Bez bildītēm. Atceries? Runājām par pasauli un kosmosu. Mums bija ļoti intelektuālas sarunas... un pēkšņi kādā ziemas dienā mana sieva iegrūž man ģīmī baltu plastmasas kociņu, un dzīve pēkšņi pagriežas par 360 grādiem”.
Izrādes veidotāji vēlas aicināt visus reproduktīvi aktīvos cilvēkus nodoties īstiem nemirstības nodrošināšanas aktiem un iedrošināt pārvarēt brīžus, kas traucē saņemties un izjust lepnumu par mazu, mīļu radībiņu un tuklajiem vaidziņiem, kuriem tā vien gribas uzspiest kārtīgu buču.
„Un varbūt tieši šī iemesla dēļ mēs, tēvi, piepeši saprotam, ka dzīve nav tikai māju celšana un nojaukšana vai spēle „Kurš nopelna vairāk?“.
Vai ne?”
Vairāk lasi www.izradetetis.lv

Reklāma
Reklāma