Viduslaiku noskaņas Jaunpils pilī

Lai izjustu īstu Viduslaiku gaisotni, jādodas uz Jaunpils pili, kur tiek piedāvātas dažādas
programmas un pasākumi, kas būs interesanti gan bērniem, gan pieaugušajiem.

Publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Publicitātes foto.

Ekskursijas
Ekskursija pa Jaunpils pili. Ieskats bruņinieku pils vēsturē, ievērojamākos sadzīves notikumos, pils izcilāko varoņu biogrāfijas lappusēs. (Ls 1,50; skolēniem, studentiem, pensionāriem – Ls 1,00; svešvalodā + Ls 5,00)
Ekskursija ar pils atslēgas glabātāju. Ceļojums pa bruņinieku pili un tās apkārtni. Iepazīšanās ar Jaunpils baronu ellišķajiem darbiem un nedarbiem, iespēja aplūkot viduslaiku ieročus, apgūt iemaņas staigāšanā ar koka kājām. Noslēgumā ceļotājiem par godu – Lielgabala šāviens. (Ls 2,00; skolēniem, studentiem, pensionāriem – Ls 1,50, svešvalodā Ls +20,00)
Nakts ekskursija. Romantikas meklētājiem Raganu un Sikspārņu pagrabos, pils zālēs un pagalmā sveču un lāpu gaismā. (Ls 4,00/pers., svešvalodā + Ls 20,00 (grupai no 20 personām)
Mūka stāsti. Izrāde ar apmeklētāju piedalīšanos, uz laiku pārtapšana par bruņiniekiem kopā ar nebēdnīgo mūku, rāmo, bet aušīgo kalponi, Mīlas dziesminieku. Vīna baudīšana, viduslaiku ieroču atpazīšana, lielgabala šāviens noslēgumā. (Ls 4,00/pers., svešvalodā +Ls 20,00)
Mazie mūciņi. Viduslaiku skola bērniem no1. - 6.klasei. Katram skolēnam iespēja kļūt par pilntiesīgu viduslaiku bērnu un saņemt mūciņa tērpu. Vēstures mīklu risināšana Raganu, Sikspārņu un Vīna pagrabos, pils lielajā un torņa zālēs, apkārt ūdenscietoksnim. Mazie mūki darbojas ar Viduslaiku ieročiem, apgūst galma manieres un sirdsdāmu tikumus. (Ls 2,00/pers., svešvalodā +Ls 20,00 (grupai no25 personām), Ls 3,50 pieaugušajiem)

Viduslaiku krogs
Viduslaiku mielasts, Viduslaiku mielasts bērniem - ēšana pils krodziņā no māla traukiem un ar pirkstiem, jo viduslaikos taču nebija naži un dakšas. Apkalpotāji viduslaiku tērpos pasniegs senlaicīgus un interesantus ēdienus. Rokas iepriekš būs jānomazgā rožu ziedlapiņu ūdenī un jānoslauka baltā linu dvielī. Sveces dos gaismu, kamīns – siltumu, bet viduslaiku mūzika – noskaņu.

Mūka mielasts, Barona viduslaiku mielasts, Kalpa mielasts - maltītes ar koka karotēm. Lūgšana kopā ar Mūku pirms maltītes, viduslaiku mūzika, tosti, sveces gaismai un kamīns siltumam.

Pils viesnīca
Barona un Baroneses apartamenti 14.gadsimta viduslaiku pilī, kura glabā noslēpumus un leģendas. Istabiņas ar skatu uz pils ūdeņiem, kuros cēli peld gulbju pāris. Arī labais un izpalīdzīgais pils spociņš apciemos gulētājus. No rīta tiks pasniegtas siltas brokastis.
Viduslaiku apartamenti (ar divvietīgu gultu):       
Barona istaba (ar džakuzi) Ls 60,-   

Baroneses istaba Ls 50,-       

Viduslaiku istaba Ls 55,-              

Baltā istaba Ls 40,-
   

Divvietīgi numuri (ar divvietīgu gultu):

Zilā istaba Ls 30,-

Elīzas istaba Ls 30,-

Imanta istaba Ls 26,-

 

Reklāma
Reklāma

Daudzvietīgi numuri 8Ls/pers
Pavisam pilī varam izguldīt 73 cilvēkus.



Jaunpils atrodas netālu no Rīgas, piedāvājums ir ekskluzīvs, tāpēc ikviens, kas grib izrauties no pilsētas burzmas un pavadīt mierīgu nedēļas nogali vai vienkārši mierīgu vakaru, tiks mīļi uzņemts Jaunpils pilī, kur uz brīdi varēsiet iejusties viduslaiku noskaņā!

 

 

 

 

 Ieskaties: www.jaunpilspils.lv