Slavenais "Ezītis miglā" tagad arī grāmatā latviešu valodā

Februāra vidū  apgāds ALI S lasītmīļus iepriecina ar slavenās multiplikācijas filmas Ezītis miglā versiju bagātīgi ilustrētā grāmatā. Autoru Sergeja Kozlova un Jurija Noršteina grāmata Ezītis miglā ar Frančeskas Jarbusovas zīmējumiem, ko labi atceramies no multfilmas, aicina uz brīdi grimt nostalģiskā noskaņā par pagājušiem laikiem, atcerēties bērnību un izbaudīt patiesa prieka mirkļus kopā ar saviem bērniem.

Grāmatas vāka foto

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Grāmatas vāka foto

Ezītis miglā ir viena no skaistākajām animācijas filmām. Režisora Jurija Noršteina filmas lielā pievilcība ir netverama un neizskaidrojama. Tāpat arī zīmējumi, kurus grāmatā varam aplūkot bez steigas un satraukuma. Līdzīgi plūstošai upei filmas autori izved Ezīti cauri miglai, kas ir vienlaicīgi skaista un mazliet biedējoša.  Tālo zvaigžņu gaisma filmas finālā izstaro tādu mirdzumu, kas pārņem ikvienu, kurš nonāk tā noslēpumainajā tuvumā. Skaista un gudra Pasaka!” – tā par jauniznākušo grāmatu saka animācijas filmu režisore Roze Stiebra.

Iecere par grāmatas izdošanu latviešu valodā izdevniecības ALI S direktorei Anitai Legzdiņai radās aptuveni pirms trim gadiem – nu grāmata dodas ceļā pie lasītājiem. „Pārvarot Latvijas – Krievijas robežu un starpvalstu pasta kaitinošo lēnīgumu, maldoties pa autoru savstarpējo attiecību labirintiem, cauri biezajiem miglas vāliem, ar mazo pauniņu, kurā iesieta aveņu ievārījuma burciņa draugam Lācēnam, Ezītis kopā ar mums iepazīst pasauli – reizēm draudzīgu, reizēm draudīgu, bet vienmēr krāšņu un elpu aizraujošu. Ezītis dodas skaitīt zvaigznes... Kaut vairāk starp mums būtu tādu cilvēku, kuri redz zvaigznes, kaut biežāk mēs iedrošinātos meklēt ceļu cauri miglai uz tām!” atzīst Anita Legzdiņa. 

Reklāma
Reklāma