Krāšņi atklāts Pasaku festivāls!

Ar vadmotīvu – pasaku priekšā lasīšana ir vērtība – atklāts krāšņs „Mammamuntetiem.lv” organizētais Pasaku festivāls tirdzniecības centrā „Spice”. Festivāla aktivitātēs – pasaku minēšanā, kā arī sacerēšanā – piedalījās ikviens apmeklētājs, arī Lilita Zatlere, Līva Oliņa, Ansis Klintsons, Ints Teterovskis, Krišjānis un Jēkabs Rēdlihi un citi sabiedrībā zināmi cilvēki.

Pasaku festivālu apmeklēja arī Ansis Klinstons ar ģimeni. Foto: Jānis Saliņš

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Pasaku festivālu apmeklēja arī Ansis Klinstons ar ģimeni. Foto: Jānis Saliņš

„Tas ir pagodinājums un gandarījums, ka mūsu Pasaku priekšā lasīšanas iniciatīvā iesaistījušies tik daudzi cilvēki, paužot atbalstu idejai, ka pasaku priekšā lasīšana bērniem ir jāpopularizē, jo tas ir ieguldījums vecāku un bērnu attiecību stiprināšanā, kā arī bērnu nākotnē,” saka organizācijas „Mammamuntetiem.lv” vadītāja Inga Akmentiņa-Smildziņa. „Pasaku festivālā bija brīnišķīgi vērot pasaku citātu lasīšanu un minēšanu un kopīgas pasakas rakstīšanu lielajā „Spices” pasaku grāmatā, kas, starp citu, ir lieliskas aktivitātes, ko iekļaut arī mājas ballītēs.”

“Mammamuntetiem.lv” vadītāja Inga Akmentiņa-Smildziņa ar meitu Sāru, vīru Kristapu un “Mammamuntetiem.lv” PR speciālisti Martu Bormani.

Par iemesliem, kāpēc butiski bērniem lasīt priekšā paskas un kā tas ietekmē viņa nākotnes perspektīvas, vairāk uzzini rakstā: "Izlasi bērnam šovakar pasaku! Uzzini, kādēļ tas ir svarīgi"

„Bērni, kā arī pieaugušie pēc būtības ir sapņotāji, un pasaku lasīšana attīsta iztēli un valodu. Pasakās ir izklāstītas dažādas dzīves gudrības, kas pasniegtas bērniem saprotamā valodā,” stāsta Lilita Zatlere. „Manas iemīļotākās pasaku grāmatas no bērnības ir „Latviešu tautas pasakas” un „Burvju ota” – lai arī nobružātas, aizvien vēl ļoti mīļas.”

„Un... un... nu... nu... nu kurš gan cits, ja ne tu, tās zvaigznes te skaitīs?!” iejutusies lācēna lomā, fragmentu no pasakas „Ezītis miglā” lasa Lilita Zatlere.  

Reklāma
Reklāma

Grupas „Dzelzs vilks” jaunais sastāvs – Juris, Aija un Marts Kaukuļi! Tiesa, mūsdienu tautas mūzikas apvienība „Dzelzs Vilka Jauno Jāņu Orķestris” lielkoncertā 30. aprīlī Rīgā, „Sapņu fabrikā”, plkst. 20.00 uzstāsies vecajā sastāvā…


Lai mudinātu vecākus pēc iespējas biežāk saviem bērniem lasīt priekšā pasakas un skaidrotu šīs nodarbes nozīmi bērnu attīstībā, ģimenes organizācija „Mammamuntetiem.lv” un „Pasakas.net” visu mēnesi organizē Pasaku priekšā lasīšanas iniciatīvu. Kampaņas laikā ierunātas 20 cittautu pasakas, kuras iespējams klausīties portālā „Pasakas.net”, un „Mammamuntetiem.lv” ir publicēta izglītojoša un skaidrojoša rakstu sērija par grāmatas lasīšanas nozīmīgumu bērna dzīvē un attīstībā.