Četri spriedzes romāni, kas tavus vakarus padarīs neaizmirstamus

Lūk, četri spriedzes un intrigām pilni romāni, kas iekarojuši pasaules slavu. Šķiet, ir pienācis laiks tiem atrast vietu tavā grāmatu plauktā. 

Lasām, lasām, lasām!

FOTO: Shutterstock.com

Lasām, lasām, lasām!

Denijs Gudmens atdotu jebko, lai varētu samaksāt par savas vienīgās meitas izglītību privātskolā, tomēr parāds skolai ir lielāks par viņa iespējām to nomaksāt.

Iespēja un atrisinājums atnāk Tomasa Gelvina, meitas draudzenes tēva, personā. Tik šķietami viegli Denija kontā ieripo vajadzīgā summa. Nākamajā brīdī pie durvīm klauvē Narkotiku apkarošanas pārvalde… un skrējiens uz dzīvību un nāvi ir sācies.

Džozefs Fainders ir New York Times bestselleru autors, izcils talants psiholoģiskā trillera žanrā, sarakstījis desmit romānus. Latvijā iznākuši divi romāni: Ķīlnieks un Mednieka instinkts, kurš ieguvis starptautisku slavu un organizācijas Pasaules trilleru rakstnieku balvu par labāko romānu. Pēc Faindera romānu motīviem uzņemtas filmas.

 

Un nu šis mirklis ir klāt. Mirklis, kad viss pēkšņi sabrūk. Es to saprotu, un arī tu to saproti, jo iespied seju plaukstās. Mēs abi zinām, ka tūlīt zaudēsim. Viss, ko esam mēģinājuši pasargāt, – tas viss tūlīt sagāzīsies.

Ivonna Kārmaikla ir veiksmīga sieviete – viņai ir žilbinoša karjera un lieliska ģimene. Ivonna allaž ir bijusi paraugpilsone – viņa ir smagi strādājusi, uzturējusi ģimeni, mīlējusi vīru un audzinājusi bērnus. Viņa ir sniegusi savu ieguldījumu sabiedrībā. Varētu teikt – viņa ir laimīga. Nejauši sastapts vīrietis satricina Ivonnas pasauli. Abu kaislīgā dēka atmodina sievietē vēl nebijušas izjūtas. Viņa jūtas iekārojama, iemīlējusies... viņa jūtas dzīva. Tomēr Ivonna nenojauš, ka ar šo mazo sānsoli ir pietuvojusies bezdibenim. Viņa nenojauš, ka viss piedzīvotais ir tikai sagrozīts spoguļattēls, kurā viņai nāksies ielūkoties atkal un atkal, lai beidzot saprastu patiesību.

Luīzes Dautijas psiholoģiskais trilleris Grēcīgā Ābeļdārza iela sacēlis īstu vētru spriedzes romāna žanrā. Autorei lieliski izdodas parādīt, kā šķietami parasta cilvēka dzīve soli pa solim var pārvērsties asinis stindzinošā drāmā. Viņa ļoti labi apzinās – katrā no mums slēpjas nepiepildītas alkas un neapjausts spēks, kas vienā mirklī var iznīcināt iluzoro ikdienas mieru.

 

Pēdējā jūdzeMelvins Marss reiz bija talantīgs futbolists, kuram tika paredzēta galvu reibinoša karjera, pasaules slava, miljoni bankas kontā... Tagad viņš gatavojas saņemt augstāko soda mēru – nāvējošu injekciju. Pēdējā brīdī nāvessoda izpilde tiek apturēta – Marsa izdarītajos noziegumos atzinies kāds cits ieslodzītais. Izmeklētājiem jāatbild uz ļoti sarežģītiem jautājumiem. Vai tiešām Marss ir nepatiesi apsūdzēts un ASV tiesu sistēmas dēļ nevainīgiem cilvēkiem cietumā jāpavada gadu desmiti? Bet varbūt negaidītais pavērsiens ir tikai meistarīgi iestudēta izrāde?

Reklāma
Reklāma

Šo rēbusu atrisināt uzņemas Eimoss Dekers – ar fenomenālu atmiņu un antisociālu raksturu apveltīts detektīvs, kurš patiesību vērtē augstāk nekā pieklājību. Ar viņa gādību pie lietas izmeklēšanas ķeras īpašā FIB vienība, pat nenojaušot, cik smagas sviras tiks iekustinātas šī nežēlīgā, bet šķietami banālā nozieguma cēloņu meklējumos.

Latvijā izdotais autora romāns Džekpots jau tūlīt pēc iznākšanas grāmatnīcās kļuva par vienu no pirktākajām grāmatām.

Daudzu New York Times bestselleru autors Deivids Baldači neapšaubāmi ir viens no spēcīgākajiem trilleru rakstniekiem mūsdienās. Autora romāni tulkoti 45 valodās un izdoti vairāk nekā 80 valstīs. Baldači ir panākumiem bagāts autors, kā arī jurists un filantrops, viņš dibinājis privātu fondu cīņai ar analfabētismu Wish You Well.

 

Meitene ar pulksteni sirds vietāTādas sievietes mēdz satikt vien reizi mūžā. Viņas iebrāžas tavā dzīvē kā spēcīga vētra, liek tev neprātīgi iemīlēties, aicina likt uz spēles pilnīgi visu – un to zaudēt. Tad viņas pazūd uz visiem laikiem. Liāna Dektere ir šāda sieviete. Viņa ir ne tikai skaista, bet arī bīstama. Un viņa izdara kaut ko satriecošu – atgriežas.

Pīters Svonsons raksta ledaini fascinējošus romānus. Autors, kura rokrakstu pielīdzina Alfrēdam Hičkokam, ir īsta zvaigzne psiholoģiskā trillera žanrā. Romāns Meitene ar pulksteni sirds vietā vienā mirklī padarīja viņu slavenu. Rakstnieks Lī Čailds nosaucis Pītera Svonsona romānus par moderno klasiku.

Latvijā izdots un lasītāju uzmanību iekarojis šī autora romāns Līdz nāve mūs šķirs.

Paralēlie stāsti nebeidzami šķetinās ar drosmīgiem un pārsteidzošiem pavērsieniem… Spēcīgs “melnā” žanra un izklaides literatūras sajaukums… Kas šajā grāmatā ir visparedzamākais? Tas, ka tās ekranizēšanas tiesības jau ir iegādātas. /Boston Globe

 

Ieskaties: www.kontinents.lv