Cepeškrāsnī pagatavojamā brokastu putra ar banāniem un mellenēm

Lai arī cik ļoti neierasti būtu cept brokastu putru cepeškrāsnī, tās garša ir neatkārtojama! Apcepti banāni un mutē kūstošas mellenes.

Foto: deliciouslyella.com

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto: deliciouslyella.com

Sastāvdaļas:

  • 50g auzas
  • sauja melleņu
  • 50g valriekstu
  • 2 nogatavojušies banāni
  • 30g saulespuķu sēkliņu
  • 70g rozīņu
  • 5 ēdamkarotes mandeļu piena
  • 2 tējkarotes kanēļa
  • 2 ēdamkarotes kļavu vai agaves sīrupa

Pagatavošana:

  • Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem ar ventilatora iestatījumu.
  • Auzas liek bļodā un pārlej ar vārošu ūdeni tik daudz, līdz visas pārslas ir iegrimušas - mērcē 10 minūtes, līdz tās uzbriedušas.
  • Vienu banānu samīca, otru sagriež nelielos, apaļos gabaliņos.
  • Valriekstus salauž mazākos gabalos.
  • Kad auzas uzbriedušas un viss ūdens uzsūkts, sajauc kopā ar samīcīto banānu, valriekstiem, kļavu sīrupu, kanēli, mellenēm, saulespuķu sēkliņām, mandeļu pienu un rozīnēm.
  • Sajaukto putru izklāj uz cepampannas, virsū uzliekot šķēlītēs sagriezto banānu.
  • Visu cep 20 minūtes, līdz kļūst zeltains.

Recepte no: Deliciously Ella

 

Reklāma
Reklāma

 

 

Sastāvdaļas